2016 Succesvol jaar voor de Flexpoint Group

Stijging van omzet en resultaat

Voor de Flexpoint Group was 2016 een succesvol jaar. De omzet nam toe met 17,2 % tot 194,8 mln euro. Een omzetgroei die beduidend boven het marktgemiddelde ligt. Het onderliggend operationeel resultaat ( de onderliggende Ebita) steeg met 56 %( €7,2  mln  )Gunstig economisch klimaat

“Ondanks aanhoudende geopolitieke onrust was er in België en Nederland een gunstig economisch klimaat voor onze activiteiten. Flexpoint (uitzenden en detacheren) en Easymatch(payroll) in Nederland, groeiden harder als de markt.” aldus Gilissen. “Ook in België groeiden onze uitzend- en payrollbedrijven (Flexpoint ,Trace en Easymatch). De ondernemingen die zich bezig hielden met bemiddeling van professionals, zoals Trento Engineering en Equipe, realiseerden in 2016 hun uitdagende budgetten en hadden een positieve bijdrage aan het groepsresultaat. Daarnaast werden alle dienstencheque activiteiten van de Flexpoint Group in België succesvol samengebracht in één nieuwe organisatie: Clixxs”.
 
Ambitie met behoud van DNA
De Flexpoint Group wil uitgroeien tot een belangrijke HR dienstverlener in de Benelux. Om dit te bereiken heeft de Flexpoint Group in 2016 geïnvesteerd in het helder definiëren van de diverse culturen van de verschillende organisaties binnen de groep. “Deze DNA  programma’s helpen ons bij het realiseren van een  voorkeurspositie bij (potentiële) medewerkers. Immers cultuur staat met stip op de eerste plaats als het gaat om de reden waarom een kandidaat kiest voor een werkgever”, aldus Gilissen. “Verbeteren van imago als aantrekkelijke werkgever en zorgen dat mensen het beste uit zichzelf kunnen halen is daarbij de doelstelling. Uiteraard moeten we dit koppelen aan technologie. Immers digitalisering verandert op snelle wijze de manier waarop we leven, werken en zaken doen. Nieuwe ICT toepassingen zijn nodig om het werk van onze mensen makkelijker en efficiënter te maken. Hierdoor kunnen onze medewerkers meer aandacht en tijd besteden aan de “human touch”. In onze ogen  nog steeds het cruciale aspect voor een succesvolle dienstverlening. Het is onze opdracht om op vlak van digitalisering nog alerter te zijn en ons de rol van “fast follower” aan te meten”.
 
Vooruitblik 2017
“Het jaar 2017 zien we met vertrouwen tegemoet en begroten we een omzettoename van 10 %.  Deze groei willen bereiken door enerzijds geografische uitbreiding in Nederland en België en anderzijds door te  investeren in nieuwe serviceconcepten gericht op het stimuleren en bevorderen van de persoonlijke ontwikkeling van werknemers”, aldus Gilissen.
Over de Flexpoint Group:
De Flexpoint Group is een internationale HR dienstverlener met meer dan 275 FTE medewerkers en circa 60 vestigingen in België en Nederland. Dagelijks werken meer dan 8000 flexwerkers voor opdrachtgevers binnen verschillende marktsegmenten.
De bedrijven van de Flexpoint Group bieden een breed aanbod aan HR gerelateerde dienstverlening en zijn actief op het gebied van uitzenden, detacheren, werving & selectie, loopbaanbegeleiding, outplacement, payrolling en HR consultancy.
In 2016 realiseerden de bedrijven van de Flexpoint Group een omzet van 194,8 mln euro. De hoofdzetel van de Flexpoint Group is gevestigd in Kerkrade.


Geplaatst op: 26-04-2017


Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK